De officiële website van The Virtues Project Nederland
 
Vertical violet-and-gold.jpg

Deugdenboeken en deugdenkaarten

Op deze pagina vind je alle Nederlandse uitgaven van het internationale Virtues Project. Ze zijn verkrijgbaar bij de (online) boekhandel. 

In Nederland is een scala aan op The Virtues Project geïnspireerde deugdenboeken, deugdenkaarten, educatieve materialen ontwikkeld en uitgebracht. De meeste uitgaven (waaronder deugdenkaartjes voor kinderen: Deugdenvriendjes en Het Deugdenspel) kun je vinden op de website van Uitgeverij ACT on Virtues.

Shop voor de oorspronkelijke, Engelstalige uitgaven bij The Virtues Project Store. 

The Virtues Project voorziet je graag van enkele promotiematerialen. Je kunt ze hier downloaden om te verspreiden. Dankjewel voor je support!

   
Deugden Reflectiekaarten.jpg

Deugden Reflectiekaarten

Deugden Reflectiekaarten kunnen je helpen contact te maken met je innerlijke kompas en te leven volgens je diepste waarden. Elke kaart bevat een omschrijving van een deugd, waardoor je je bewust wordt van de betekenis. Op de achterkant staan telkens een bij de deugd passende spreuk en een vijftal affirmaties.

Suggesties om de kaarten te gebruiken: 

 • Om je dag mee te beginnen of af te sluiten;
 • Om verbinding te maken met jezelf;
 • Om je te steunen of te inspireren bij een dilemma;
 • Om je grenzen te bepalen of je doel te bereiken;
 • Om te delen met iemand, als bemoediging, troost, of blijk van waardering of bewondering (deze losse kaartenset nodigt daartoe extra uit!);
 • Om op elkaar af te stemmen, bijvoorbeeld als je met iemand gaat samenwerken (of de samenwerking wil evalueren of verbeteren);
 • Om verbinding te maken met elkaar: met je partner, vrienden, familie, collega's, enzovoort;
 • Aan het begin van een bijeenkomst, of ter afsluiting;

De kaarten worden gebruikt voor persoonlijke groei, bij vergaderingen, gespreksgroepen, coaching, training, intervisie, supervisie, yoga en diverse andere toepassingen.

ISBN: 978 9492094 377 (nieuwste editie, losse kaartenset)

Bestellen

 
100 kleurrijke deugden inzichtkaarten.jpg

100 Kleurrijke Deugden Inzichtkaarten

Deze eigentijdse kaartenset is geïnspireerd op de klassieke deugdenkaarten van Linda Kavelin-Popov. Een zeer complete en eigentijdse deugdenkaartenset die je altijd en overal bij kunt gebruiken. Met 20 'nieuwe' deugden en een bonuskaart.

De deugdenkaarten zijn in het dagelijks leven praktisch toepasbaar en bespreekbaar. Ze worden gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling en teameffectiviteit. Bijvoorbeeld bij coaching, intervisie, studie en onderwijs, vergaderingen en teambuilding, burgerschap, 21st Century Skills, ondernemerschap, stervensbegeleiding (mantelzorg) en deugdenyoga.

ISBN: 978 9492094 070

Bestellen

 
Deugden App.jpeg

Deugden App

De Deugden App is een gebruiksvriendelijk hulpmiddel waarmee je snel deugden kunt vinden. Je kunt deze downloaden via de Google Play Store en Apple i-Store. Schaf vervolgens de kaartenset die je wilt hebben aan.

Dit is de link naar de Google Play Store (Android)
Dit is de link naar de Apple iStore (iOS)

 
Het Grote Deugdenboek voor ouders en kinderen.jpg

Het Grote Deugdenboek voor ouders en kinderen

De 52 deugden die in dit boek zijn opgenomen – een voor elke week van het jaar – stimuleren saamhorigheid in het gezinsleven. De eenvoudige strategieën waarmee je kunt uitleggen wat een deugd is, hoe de deugden kunt oefenen, en hoe je tekens van succes herkent, betrekt kinderen van alle leeftijden bij een spannend proces van groei en ontdekking.

Voeg je bij de duizenden gezinnen die eenvoudige manieren ontdekken om het beste bij elkaar naar boven te halen, met behulp van Het Grote Deugdenboek voor ouders en kinderen.

Toen Linda Kavelin-Popov optrad in de show van Oprah Winfrey, zei Oprah over Het grote deugdenboek: "Ouders zeggen altijd dat kinderen niet worden geleverd met een gebruiksaanwijzing. Dit is er een! Dit helpt je om ze op het juiste spoor te krijgen om een goed leven te leiden."

ISBN: 978 9492094 216

Bestellen

 
Het Grote Deugdenboek voor het onderwijs.jpg

Het Grote Deugdenboek voor het onderwijs

Het Grote Deugdenboek voor het onderwijs geeft een heldere uitleg van de vijf strategieën van The Virtues Project™, eenvoudige manieren om actief en bewust aandacht te schenken aan de positieve eigenschappen waarover iedereen beschikt.

Het is een must have voor leerkrachten die de positieve basis(houding) zuiver willen leren kennen en toepassen. Hoewel het boek primair gericht is op het basisonderwijs, kan het vanzelfsprekend ook goed gebruikt worden op alle plaatsen waar men te maken heeft met opgroeiende kinderen.

Deel één is gewijd aan de vijf strategieën. Deze worden stuk voor stuk toegelicht, ook met praktijkvoorbeelden. Aan het eind van elk hoofdstuk staan activiteiten voor leerlingen en activiteiten voor de hele school.

In het tweede deel staan 52 deugden beschreven, volgens een vast patroon, bijvoorbeeld:

 • Wat is geduld?
 • Waarom is geduld belangrijk?
 • Hoe pas je geduld toe? (met aantal herkenbare situaties)
 • Reflectievragen
 • Tekens van succes
 • Activiteiten met de betreffende deugd en citaten

The Virtues Project is in 1994 is het door de Verenigde Naties uitgeroepen als beste opvoedprogramma ooit, geschikt voor alle culturen en religies. Het heeft inmiddels z’n weg gevonden naar meer dan 140 landen. Het wordt toegepast in gezinnen, in de kinderopvang, op scholen en in organisaties.

De boeken en de kaarten bieden in principe voldoende houvast om met de deugden aan de slag te gaan. Wereldwijd, ook in Nederland en België, geven gecertificeerde Virtues Project Facilitators inspirerende deugdentrainingen die de toepassing van het gedachtegoed gemakkelijker en effectiever maakt.

ISBN 987 9492094 179

Bestellen

 
Adempauze burnout leven in balans.jpg

Adempauze, leven in balans

Adempauze is een van de eerste boeken op het gebied van mindfulness. Linda Kavelin-Popov schreef het na haar burn-out. Ze geeft tips en oefeningen om in balans te komen en te blijven. Daarbij reikt ze talloze stimulerende en ondersteunende deugden aan. Een prachtig boek om elke dag een klein stukje in te lezen.

ISBN: 978 9492094 131 (nieuwste editie)

Bestellen

 
Waardig einde stervensbegeleiding rouwverwerking.jpg

Waardig einde

Wat zeg je tegen iemand die net heeft gehoord dat hij terminaal ziek is? Hoe reageer je zelf als je hoort dat je een levensbedreigende ziekte hebt? Hoe ga je om met je verdriet? Linda Kavelin-Popovs andere deugdenboeken en de deugdenkaarten leren je hoe te leven. Dit boek leert je hoe te sterven. Het is geschreven voor terminaal zieken, hun naasten familie, vrienden en mantelzorgers en professionele zorgverleners die er helpende en krachtige inzichten uithalen.

ISBN: 978 9081 9463 46

Bestellen

 
Droompauze.jpg

Droompauze

Als je leven een plotselinge wending heeft genomen – bijvoorbeeld door baanverlies, pensionering, ziekte of een verlies – welk pad kies je dan? In 'Droompauze, leven naar je idealen' beschrijft Linda Kavelin-Popov hoe je altijd de keuze hebt om jezelf opnieuw uit te vinden na een crisis. De oefeningen doen een beroep op je aangeboren deugden en helpen je oude gewoontes en beperkende overtuigingen los te laten, en je droom (alsnog) waar te maken.

ISBN 978 9492 094 728 

Bestellen