De officiële website van The Virtues Project Nederland
 
Vertical violet-and-gold.jpg

Deugdenboeken en deugdenkaarten

Op deze pagina vind je alle Nederlandse uitgaven van het internationale Virtues Project. Ze zijn verkrijgbaar bij de (online) boekhandel.

In Nederland is een scala aan op The Virtues Project geïnspireerde deugdenboeken, deugdenkaarten, educatieve materialen ontwikkeld en uitgebracht. De meeste uitgaven (waaronder deugdenkaartjes voor kinderen: Deugdenvriendjes en Deugdenspel) kun je vinden op de website van Uitgeverij ACT on Virtues.

The Virtues Project voorziet je graag van enkele promotiematerialen. Je kunt ze hier downloaden om te verspreiden. Dankjewel voor je support!

   
Deugdenkaarten

Deugden Reflectiekaarten

Deugden Reflectiekaarten kunnen je helpen contact te maken met je innerlijke kompas en te leven volgens je diepste waarden. Elke kaart bevat een omschrijving van een deugd, waardoor je je bewust wordt van de betekenis. Op de achterkant staan telkens een bij de deugd passende spreuk en een vijftal affirmaties.

Suggesties om de kaarten te gebruiken: 

  • Om je dag mee te beginnen of af te sluiten;
  • Om verbinding te maken met jezelf;
  • Om je te steunen of te inspireren bij een dilemma;
  • Om je grenzen te bepalen of je doel te bereiken;
  • Om te delen met iemand, als bemoediging, troost, of blijk van waardering of bewondering (deze losse kaartenset nodigt daartoe extra uit!);
  • Om op elkaar af te stemmen, bijvoorbeeld als je met iemand gaat samenwerken (of de samenwerking wil evalueren of verbeteren);
  • Om verbinding te maken met elkaar: met je partner, vrienden, familie, collega's, enzovoort;
  • Aan het begin van een bijeenkomst, of ter afsluiting;

De kaarten worden gebruikt voor persoonlijke groei, bij vergaderingen, gespreksgroepen, coaching, training, intervisie, supervisie, yoga en diverse andere toepassingen.

ISBN: 978 9492 0943 77 (nieuwste editie, losse kaartenset)

 
Deugdenkaarten

100 Kleurrijke Deugden Inzichtkaarten

Deze eigentijdse kaartenset is geïnspireerd op de klassieke deugdenkaarten van Linda Kavelin-Popov. Een zeer complete en eigentijdse deugdenkaartenset die je altijd en overal bij kunt gebruiken. Met 20 'nieuwe' deugden en een bonuskaart.

De deugdenkaarten zijn in het dagelijks leven praktisch toepasbaar en bespreekbaar. Ze worden gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling en teameffectiviteit. Bijvoorbeeld bij coaching, intervisie, studie en onderwijs, vergaderingen en teambuilding, burgerschap, 21st Century Skills, ondernemerschap, stervensbegeleiding (mantelzorg) en deugdenyoga.

ISBN: 978 9492 0940 70 (tweede druk)

 
Omslag het grote deugdenboek voor ouders en kinderen.jpeg

Het Grote Deugdenboek voor ouders en kinderen

De 52 deugden die in dit boek zijn opgenomen – een voor elke week van het jaar – stimuleren saamhorigheid in het gezinsleven. De eenvoudige strategieën waarmee je kunt uitleggen wat een deugd is, hoe de deugden kunt oefenen, en hoe je tekens van succes herkent, betrekt kinderen van alle leeftijden bij een spannend proces van groei en ontdekking.

Voeg je bij de duizenden gezinnen die eenvoudige manieren ontdekken om het beste bij elkaar naar boven te halen, met behulp van Het Grote Deugdenboek voor ouders en kinderen.

Toen Linda Kavelin-Popov optrad in de show van Oprah Winfrey, zei Oprah over Het grote deugdenboek: "Ouders zeggen altijd dat kinderen niet worden geleverd met een gebruiksaanwijzing. Dit is er een! Dit helpt je om ze op het juiste spoor te krijgen om een goed leven te leiden."

ISBN: 978 949 20942 16

Verwachte verschijningsdatum: mei 2021

 
Het grote deudgenboek voor het onderwijs.jpeg

Het Grote Deugdenboek voor het onderwijs

Naast Het Grote Deugdenboek voor ouders en kinderen is er een prachtig en praktisch boek speciaal voor het onderwijs. Door gedrag te benoemen in termen van deugden, krijgen kinderen zicht op hun gedrag. Je zult door de ideeën uit dit boek geïnspireerd raken om met de deugden aan de slag te gaan, zodat karaktervorming een integraal onderdeel wordt van lesgeven aan en begeleiden van kinderen.

Iedereen heeft baat bij vrede in de klas en een grotere onderlinge betrokkenheid. Het Grote Deugdenboek voor het onderwijs is geschikt voor leerkrachten en docenten, interne begeleiders en remedial teachers. Het richt  zich op kinderen en tieners van 4 - 16 jaar. Je leert de 5 strategieën toepassen om het beste uit je leerlingen en jezelf naar boven te halen. Leerlingen gaan van school met een rugzak vol deugden!

ISBN....
Verwachte verschijningsdatum: in september 2021

 
Deugdenboek: Adempauze, leven in balans

Adempauze, leven in balans

Adempauze is een van de eerste boeken op het gebied van mindfulness. Linda Kavelin-Popov schreef het na haar burn-out. Ze geeft tips en oefeningen om in balans te komen en te blijven. Daarbij reikt ze talloze stimulerende en ondersteunende deugden aan. Een prachtig boek om elke dag een klein stukje in te lezen.

ISBN: 978 9492 0941 31 (nieuwste editie)

 
Deugdenboek: Waardig einde

Waardig einde

Wat zeg je tegen iemand die net heeft gehoord dat hij terminaal ziek is? Hoe reageer je zelf als je hoort dat je een levensbedreigende ziekte hebt? Hoe ga je om met je verdriet? Linda Kavelin-Popovs andere deugdenboeken en de deugdenkaarten leren je hoe te leven. Dit boek leert je hoe te sterven. Het is geschreven voor terminaal zieken, hun naasten familie, vrienden en mantelzorgers en professionele zorgverleners die er helpende en krachtige inzichten uithalen.

ISBN: 978 9081 9463 46